Nis

Çedes Projesi Nisan Ayı Etkinlikleri Kapsamında İHL Meslek Dersleri Öğretmenlerinden Gülsüm AÇAN Rehberliğinde 9/D Sınıfı Öğrencileriyle Ramazan Buluşması Etkinliği Yapıldı.

Mrt

Okulumuzda Beden Eğitimi Öğretmeni Gökhan Turgut koordinatörlüğünde öğrenciler arası masa tenisi turnuvası yapılmıştır. Derceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Turnuvaya katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Masa Tenisi Turnuvasında dereceye giren öğrenciler:

1) Serkan Çiçek 9/A

2) Yusuf İkiz 9/D

3) Eren İlbaş 12/A

Mrt

Mesleki rehberlik kapsamında, YÖK ATLAS uygulaması merkezli tercih danışmanlığı faaliyetleri, üniversite tanıtım faaliyetleri gerçekleştirilmiştir. Motivasyon konulu seminer çalışması yapılmıştır.

Mrt

Okulumuz öğretmenleri ve aileleri ile pansiyonlu öğrencilerimiz iftar yemeğinde bir araya geldi. Aileleri ve yakınları ile yemeğe katılan öğretmenlerimiz keyifli vakit geçirdiler. Bu güzel programın hazırlanmasında emeği geçen okul idaremize çok teşekkür ederiz.

Mrt

İlçemizde 20-24 Mayıs tarihlerinde liseler arası yapılacak  ''Bil Bakalım’’ bilgi yarışmasından okulumuzu temsil edecek öğrenciler belirlenip çalışmalara başlandı.

Mrt

Okulumuzda 18 Mart Çanakkale Zaferi için günün anlam ve önemine uygun pano hazırlanmıştır.

Mrt

ÇEDES Projesi kapsamında ayın teması olan Vatanseverlik konusuyla ilgili okulumuz öğrencilerine videolar izletildi.

Mrt

Türk Kurtuluş Savaşı'nın en zor döneminde, bir millî marşa duyulan ihtiyacı göz önüne alarak yazılan ve bizlere armağan edilen bu milli marşı, öğrencilerimiz hep bir ağızdan coşku ve gururla okuyarak Mehmet Akif Ersoy'u saygıyla andı.

12 Mart 2024 saat 14.30'da okulumuz konferansa salonunda İstiklal Marşının kabulü kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra günün anlam ve önemini belirten yazılar ve şiirlerle program devam etti. Ayrıca 12 Mart ile ilgili okul panosu hazırlandı.

Mrt

İlimizde yapılan liselerarası Atletizm Gençler A kategorisinde Öğrencimiz Muhammed Ensar Yıldız 200 metrede il birincisi 400 metrede il ikincisi olmuştur. Öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Mrt

Okulumuz ilde yapılan liselerarası Futsal B Kategorisinde il dördüncüsü olmuştur. Öğrencilerimizi ve Beden Eğitimi Öğretmeni Gökhan TURGUT'u tebrik ederiz.

Mrt

Her insanın doğduğu, büyüdüğü ve son nefesini verdikten sonra ebedî uykuya daldığı bir toprak vardır. İnsanlar sevinçlerini ve hüzünlerini "vatan" denilen topraklarda yaşar ve ekmeklerini bu topraklarda kazanırlar. İnsanlar, kimliklerini ve bir ulusa ait olma hissini vatan denilen topraklarda edinirler. İşte bu yüzdendir ki insanlar, yüreklerinin bir tarafında hep vatan sevgisini taşırlar ve atalardan gelen bu duygu, gelecek nesillere aktarılarak hiç sönmeyen bir ateş gibi yanmaya devam eder. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır." dizesinde söylendiği gibi bir toprak parçasını vatan kılan özellik, onun uğruna canını feda edebilen kişilerin var olmasıdır. Her şeyden önce vatan, bir millet için bağımsızlığın ve egemenliğin sembolüdür. Vatan sevgisi sadece geçmişe veya bugüne dair duygu ve düşüncelerimize değil, aynı zamanda geleceğe yönelik hissiyatımız, ideallerimiz ve sorumluluklarımıza da ilişkin bir kavramdır. Bu çerçevede, gelecek nesillere miras bırakacağımız vatana olan sevgimizi gösterme şeklimiz, onlara vatan sevgisini aşılayabilmek açısından büyük önem taşımaktadır. Dolayısıyla vatan sevgisi, geçmişte yaşamış atalarımıza yönelik bir minnet borcu olmanın yanı sıra gelecekte vatanın emanet edileceği gençlere bırakılması gereken kutsal bir mirastır.

Öğrencilerimize vatan sevgisini aşılayabilmek, Memleketine faydalı bireyler olmanin önemini anlatabilmek amacıyla ÇEDES projesi kapsamında Nurcan Selçun hocamız rehberliğinde değerler eğitimi kulüp öğrencileriyle birlikte okul panosu hazırlandı.

Mrt

Askıda Ekmek uygulaması her ne kadar günümüzde daha yeni ortaya çıkmış gibi görünse de kökeni ta Osmanlı’ya kadar dayanan bir uygulamadır. Bu uygulamada hayır yapan kişi ve hayrı alan kişi birbirini görmüyor ve böylelikle ihtiyaç sahibi kimselerin de gururu incinmemiş oluyor. Peygamber efendimiz dinimiz gereği yardım edilmesini öğütlemiştir. Kur'an'ı Kerim'de de "Sevdiğiniz şeylerden sadaka vermedikçe, siz, Cennete eremezsiniz. Allah yolunda her ne harcarsanız muhakkak Allah onu bilir" (Âlu İmrân, 3/92). buyurmuştur.

Biz de Şehit Ersin Özyurt AİHL. olarak okul idaremiz , öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle birlikte Tezel Fırın ile iş birliği yaparak bu uygulamayı başlattık. Öğrencilerimizde her yaştaki Müslümanda bulunması gereken yardımlaşma ve dayanışma duygusunu pekiştirmek amacıyla okul içerisine de kumbara koyduk. Bu uygulama ramazan ayı boyunca devam edecektir.

Mrt

ÇEDES Projesi Mart Ayı Etkinlikleri Kapsamında İHL Meslek Dersleri Öğretmenlerinden Gülsüm AÇAN tarafından Öğrencilerde Ramazan Ayında Yardımlaşma ve Paylaşma Bilinci Oluşturabilmek Adına 9/D sınıfı Öğrencilerine İkramlar Dağıtıldı.

Mrt

ÇEDES Projesi Mart Ayı Etkinlikleri Kapsamında İHL Meslek Dersleri Öğretmeni Gülsüm Açan tarafından öğrencilerde Ramazan Ayı Coşkusunu Uyandırmak Amacıyla 9/D Sınıfı Öğrencileriyle beraber Ramazan Panosu Yapıldı.

Mrt

Okulumuzda Oku-Yorum Projesi kapsamında oluşturulan öğrenci gruplarımıza mart ayı içerisinde okuyacakları kitapları dağıtıldı. Mart-Nisan-Mayıs-Haziran aylarında uygulanacak okuma programının amacı; öğrencilerimizde bilimsel, sosyal, kültürel,sanatsal,edebi ve akademik gelişimlerine çok yönlü katkıda bulunmaktır.