Mrt

Okulumuzda 6 Mart 2024 Çarşamba günü saat 11.45'te tüm öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin katılımıyla ''Deprem ve Tahliye Tatbikatı'' yapıldı.

Okulumuzda tüm sınıflarda bilgilendirme amacıyla öğrencilere video izletildi. Okulumuzun tüm alanlarında çalan acil durum zil sesi ile “Çök, Kapan,Tutun” hareketi yapılarak zil sesinin bitmesi beklendi. Zil sesinin bitmesinin ardından yapılan duyuruyla öğrencilerimiz, öğretmenlerinin yönlendirmeleriyle tek sıra halinde bulundukları alanlardaki tahliye planını izleyerek, binayı terk edip toplanma alanlarına ulaştı. Bina tahliye tatbikatında öğrencilerimiz 1 dakika 26 saniyede öğretmenleri ile birlikte bina tahliyesini tamamladı. Öğretmenlerimiz tarafından sınıf yoklamasının alınmasıyla tamamlanan tatbikatımız tüm seviyelerde başarıyla gerçekleştirildi.

Mrt

Cennet kapılarının açılıp cehennem kapılarının kapandığı  şeytanların bağlandığı oruçla nefsin, dilin  terbiye edildiği ibadetlere kat kat sevap verildiği tövbe kapılarının sonuna kadar açıldığı ramazan ayının kıymetini anlamaları kendilerini ona göre hazırlamaları neler yapabileceklerini gördükçe hatırlatmaları adına İHL meslek dersleri öğretmeni Funda Boztaş hocamız rehberliğinde değerler eğitimi kulüp öğrencileri ile birlikte okul panosu hazırlandı.

Mrt

ÇEDES projesi kapsamında okulumuz öğretmenlerinden Abdullah Boztaş ve Funda Boztaş rehberliğinde 9/A ve 11/ A öğrencileriyle birlikte ilçemizin değerini öğrenmek, yaşadığı şehri tanımak, birlik ve beraberlik duygusu aşılamak amacıyla "Şehrimi Geziyorum" etkinliği düzenlendi.

Şbt

Şubat ayı Çedes projesi kapsamında okulumuz öğretmenlerinden Cihat Bozkurt hocamız tarafından okulumuzda 9 ve 12. Sınıf  öğrencilerine  Küresel Isınma konulu seminer verildi.

Şbt

Şubat ayı Çedes projesi kapsamında okulumuz öğretmenlerinden Cihat Bozkurt hocamız rehberliğinde SERBEST KÜRSÜ ETKİNLİĞİ yapıldı.

Öğrencilerden kürsüye çıkarak;

Sabır deyince akıllarına ne geldiği,  Sabırlı veya sabırsız olmak kavramlarının onlarda ne çağrıştırdığı,  Kendi sosyal hayatlarında nelere sabredip nelere sabredemedikleri ile ilgili serbestçe konuşmaları istendi.

Şbt

Şubat ayı ÇEDES projesi kapsamında Okul Rehber Öğretmeni Betül Aslım tarafından Sabır Konulu pano çalışması yapılmıştır.

Şbt

ÇEDES Projesi kapsamında Coğrafya Öğretmeni Cihat BOZKURT tarafından öğrencilerimize TRT tarafından hazırlanan sabır konulu Değerler Takımı isimli çizgi film izletildi.

Şbt

ÇEDES projesi kapsamında Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Fatma Karataş tarafından öğrencilerimizin sabretmenin önemini kavramaları, hedefe ulaşmada sabırlı olmanın önemini fark etmeleri için hikaye yorumlama etkinliği yapıldı.

Şbt

Şubat ayı ÇEDES projesi kapsamında Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Fatma Karataş tarafından öğrencilerimizin istedikleri zaman sabrını kontrol edebilecek iradeye sahip olduğunu göstermek maksadıyla 10. Sınıflar kapsamında sabırlı asker etkinliği yapıldı.

Şbt

Şubat ayı ÇEDES projesi kapsamında Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Fatma Karataş tarafından öğrencilerimizin sabretmenin önemini  kavramaları sabrın insan hayatındaki rolünü anlayabilmeleri adına 11. Sınıflarımıza video gösterimi yapıldı.

Şbt

Şubat ayı ÇEDES projesi kapsamında Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Fatma Karataş tarafından öğrencilerimizin sabırlı davranabilmek için olumlu bakış açıları geliştirmesi, sabretmenin önemini kavrayabilmeleri adına okulumuzda münazara etkinliği yapıldı. Münazara öğrencileri Yunus Emre Katkat , Muhammed Özdoğan, Kadir Açan, İsmail Tezel, Ahmet Doğu. Bir grup sabrın sonu selamettir diğeri sabrın sonu selamet değildir tezini savundu.

Şbt

Berat Kandili münasebetiyle okulumuz konferans salonunda İHL Meslek Dersleri öğretmenleri tarafından program tertip edildi. Programımıza Ulu Camii İmam-Hatibi Mehmet BİNGÖL katılarak günün anlam ve önemini bizlere anlattı. Hocamıza katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.

Şbt

Solhan İlçe Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Yusuf DİPİ tarafından geleceğin mimarı olan gençlerin, milli ve manevi değerlerine bağlı, güzel ahlaklı bireyler olarak yetişmesine katkı sağlamak amacıyla 22 Şubat Perşembe günü sohbet gerçekleştirilidi. İlçe Müftülüğüne ve hocamıza teşekkür ederiz.

Şbt

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ildeki akademik başarıyı artırmak, LGS ve YKS sınavlarına yönelik öğrencilere rehberlik edilmesi amacıyla yürütülen EFOR (Eğitimde Fark Oluşturan Rehberlik) projesi kapsamında İl Milli eğitim Şube Müdürü Muhittin BULUT, Ölçme ve Değerlendirme ekibi ile beraber okulumuzu ziyaret etti.

Okulumuz öğretmen ve idarecileri ile bir araya gelinerek yapılan toplantıda daha önce yapılan ölçme ve değerlendirme uygulama sınavlarının analiz çalışmaları, öğrencinin başarı durumlarını etkileyen faktörleri ve rehberlik çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Şbt

Okulumuzda Miraç Kandili Programı gerçekleştirildi.